OYUNLAR OYNAYARAK TEKNOLOJİDEN UZAKLAŞIYORUZ..

OYUNLAR OYNAYARAK TEKNOLOJİDEN UZAKLAŞIYORUZ..

03.04.2024 42

      Çocuklar dünyayı ve kendilerini oyun yoluyla öğrenirler. İş, çalışma hayatı ve toplumsal ilişkiler için ihtiyaç duyulan öz güven gibi yeterlilikler erken yaşlardan itibaren oyun oynama yoluyla edinilmektedir. Diğer taraftan günümüzde birçok faydası bulunan teknolojinin, fazla ve bilinçsiz kullanımının sonuçları hepimiz tarafından bilinmektedir. Özellikle ileri teknoloji ürünü akıllı telefon ve tablet bilgisayarların yoğun kullanılması nedeniyle; gelecek nesillerin, uzağı görememe olarak tanımlanan miyop tehlikesi, çocukluk çağı obezite riski ve uyku problemleri günden güne artmaktadır.

      Hayatın küçük bir yansıması olan çocuk oyunları, çocuğu hayata hazırlayan, karşılaşacağı olaylar ve durumlar karşısında nasıl davranması gerektiği konusunda ona küçük provalar yaptıran bir araçtır. Oyun, çocuk gelişiminin ayrılmaz bir parçası olarak çocukların bilişsel, duyuşsal, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerinin en önemli kaynağıdır. Çocuğun ruhsal ve fiziksel gelişiminde başat unsurlar arasında olan oyun çocuklar için duygularını yansıtma, iletişim kurma, kendini ifade etme, kültürün aktarımını sağlama, toplumsallaşma aracı olma gibi sosyokültürel işlevlere sahiptir.

     Ovacuma Ortaokulu olarak tenefüslerde ve öğretmenlerimizin gözetiminde oyun içerikli derslerde öğrencilerimiz çocuk oyunları oynuyorlar..

03-04-202403-04-2024